Tétény Autóház Hírek

Tökéletes társ minden úton. A nyüzsgő városi rohanáshoz megfelelő modelltől, a tágas üzleti, és az innovatív elektromos járműig a ŠKODA választéka mindent lefed. Találja meg az Ön számára tökéletes ŠKODA modellt!

  1. Hírek
  2. ŠKODA ELROQ: MI REJTŐZIK AZ ÁLCÁZÁS ALATT?
2024.07.08.
Újdonság a Škodától

ŠKODA ELROQ: MI REJTŐZIK AZ ÁLCÁZÁS ALATT?

Lassan bemutatkozik az új Škoda Elroq, igaz, még mindig álcázva. A kompakt elektromos SUV új formatervezési stílust, több mint 560 kilométeres hatótávot és számos praktikus részletet kínál majd. Vessen egy pillantást az álcája alá.

Skoda Elroq

Modern megbízható



Az Elroq a cseh autógyártó első olyan autója, amely a vadonatúj modern, megbízható dizájn stílusát hozza el. „Funkcionális, minimalista és letisztult Modern megbízható megjelenése hitelességet és robusztusságot sugároz, megőrizve ezzel a jellegzetes Škoda formatervezési jellemzőket, amelyek márkánk ismérvei” – így jellemzi az új stílust Oliver Stefani főtervező.



Az irányelv egyik jellegzetes eleme az új Tech Deck Face hűtőrács, amely radarral és elülső kamerával rendelkezik, és elegánsan folytatja az új fényszóródizájnt. Már az autó alapváltozata is LED technológiát használ, opcionálisan pedig 36 különálló fényszegmensből álló LED Matrix fényszórók is elérhetők lesznek. A motorháztetőn látható Škoda felirat egy másik újdonság.



Az új dizájn stílusa a belső térben is érezteti hatását. A head-up kijelzőn a márka új arculatának stílusát idéző grafikák láthatók; a vezető élvezheti az 5,3 colos digitális műszerfalat, az infotainment rendszert pedig 13 colos érintőképernyővel rendelkezik.



Az Elroq 470 literes csomagteret kínál, ami a hátsó ülések lehajtásával akár 1580 literes is lehet. Az autó ismét egy sor Simply Clever funkcióval érkezik, valamint akár 48 literes intelligens tárolótereket is kínál. Az opcionális funkciók közé tartozik egy új zseb a töltőkábel tárolására és egy állítható csomagtartó polc a csomagtartó számára. Egy másik érdekes újdonság egy QR-kód, amely áttekintést nyújt autója felszereltségéről és elérhető funkcióiról, és videós útmutatót tekinthet meg az autó egyes intelligens megoldásainak használatához.



Rokonság az Enyaq-al



Technikai szempontból a Škoda Elroq az Enyaq család közeli rokona, és ugyanazon a MEB platformon alapul. Az Elroq összesen négy hajtáslánc-változatban érkezik: az Elroq 50-ben 55 kWh-s akkumulátor és 125 kW-os villanymotor hajtja a hátsó tengelyt. Az Elroq 60 63 kWh-s akkumulátorral és 150 kW-os villanymotorral rendelkezik, míg az Elroq 85-ben 82 kWh-s akkumulátor és 210 kW-os villanymotor található. Az Elroq 85x azonos akkumulátorkapacitással, összkerékhajtással és 220 kW teljesítménnyel rendelkezik.



A WLTP ciklusban az Elroq hatótávolsága is több mint 560 kilométer lesz egyetlen töltéssel. A 10%-ról 80%-ra gyors töltés pedig minden változatnál kevesebb, mint huszonnyolc percet vesz igénybe. Az otthoni töltés, akár egy 11KW teljesítményű Škoda falitöltővel, a kiviteltől függően 5,5 és 8 óra között tarthat.



Egy sor biztonsági és asszisztens rendszer is alapfelszereltség. Az új funkciók közé tartozik a felhőalapú adatok használata a Travel Assist funkcionalitásának javítása érdekében, valamint a fejlett funkciók a parkolás megkönnyítése érdekében. Az Elroq például távoli parkolást és betanított parkolót kínál majd. Ez utóbbi funkció lehetővé teszi, hogy a sofőr öt helyen tanítsa meg az autót parkolni, legfeljebb 50 méteres betanított utazással. Az autó ezen az útvonalon teljesen automatikusan képes manővereket végrehajtani, sőt a MyŠkoda alkalmazáson keresztül távolról is. Az alkalmazás egyébként a töltést is egyszerűvé teszi a Powerpass szolgáltatásnak vagy az otthoni töltés fali töltőről történő vezérlésének köszönhetően.


Skoda%20Elroq
Skoda%20Elroq

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.